Home / Actori / Zach Galifianakis

Zach Galifianakis

Nume complet: Zach Galifianakis
Data nașterii: 1 Octombrie 1969
Locul nașterii: Wilkesboro, North Carolina, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Zacharius Knight Galifianakis s-a născut în North Carolina, pe 1 octombrie 1969. Este în zodia Balanţă. A urmat cursurile Universităţii din North Carolina, dar nu a absolvit-o. Este actor şi comediant de stand-up. A jucat în peste 30 de filme, dar a devenit cunoscut abia după ce a interpretat rolul lui Alan Garner din filmul The Hangover (Marea mahmureală). Rolul acesta i-a adus nenumărate invitaţii la nunţi, însoţite de rugămintea expresă de a veni îmbrăcat la fel ca personajul, însă Zacharius nu a onorat şi nu are de gând să onoreze niciuna dintre aceste invitaţii. A fost nominalizat de patru ori la Premiul Emmy, pe care l-a şi câştigat de două ori. În total are mai bine de 40 de premii obţiune şi nominalizări. Interpretează deseori personaje ciudate şi nu tocmai integrate social. Este de origine greacă din partea tatălui, având descendenţă engleză, scoţiană, franco-hughenotă şi irlandeză din partea mamei. În viaţa reală suferă de claustrofobie. În 2012 s-a căsătorit cu Quinn Lundberg.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Keeping Up with the Joneses (2016)
2017The Lego Batman Movie (2017)The Joker (voce)
2019Missing Link (2019)Mr. Link (voice)
2018A Wrinkle in Time (2018)The Happy Medium
2015Masterminds (2015)David Ghantt



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *