Home / Actori / Uzo Aduba

Uzo Aduba

Nume complet: Uzo Aduba
Data nașterii: 10 Februarie 1981
Locul nașterii: Boston, Massachusetts, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Aduba este fiica unor nigerieni și a crescut în Medfield, Massachusetts. S-a făcut remarcată ca actriță în 2003 datorită interpretării din Translations of Xhosa pe scena teatrului Olney Theatre Center for the Arts , interpretare pentru care a primit un premiul pentru cea mai bună actriță din rol secundar. Uzo Abuda și-a făcut debutul pe Broadway interpretând-o pe Toby în Coram Boy. S-a făcut cunoscută pentru rolul din Orange is the New Black în care o interpretează pe Suzanne Warren cunoscută drept Crazy Eyes, serial pentru care a primit numeroase premii. În 2012 joacă în serialul Blue Bloods. În paralel cu cariera de actriță, Uzo Aduba cântă într-un cor gospel.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015Alvin and the Chipmunks: The Road Chip (2015)TSA Officer
2016American Pastoral (2016)Vicky
2016Tallulah (2016)
2017My Little Pony: The Movie (2017)Queen Novo (voice)
2018Candy Jar (2018)Julia Russell



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *