Home / Actori / Tom Hanks

Tom Hanks

Nume complet: Tom Hanks
Data nașterii: 9 Iulie 1956
Locul nașterii: Concord, California, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Thomas Jeffrey Hanks s-a născut pe 9 iulie 1956 în California. A crescut într-o familie dezbinată şi deşi n-au existat probleme majore, a avut o copilărie confuză. În adolescenţă a vândut alune şi popcorn la Coloseumul din Oakland. În timpul colegiului a participat la audiţii pentru un rol dintr-o piesă de teatru locală, iar regizorul piesei l-a invitat cu el la Cleveland, unde Tom şi-a făcut debutul actoricesc. Pe parcursul carierei sale excepţionale a acumulat un palmares impresionant de peste 100 de roluri, care i-au adus 5 premii Oscar, 5 Premii Emmy, 4 Globuri de Aur şi o mulţime de alte premii şi nominalizări. E prieten bun cu Bruce Springsteen încă din prima tinereţe. Colaborează des cu Steven Spielberg şi este rudă cu Nancy Hanks, mama lui Abraham Lincoln. În 2013 a fost diagnosticat cu diabet de tip II. Este la a doua căsătorie, are 4 copii rezultaţi din ambele căsnicii, iar în 2013 a devenit bunic.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015Bridge of Spies (2015)James Donovan
2016Inferno (2016)Robert Langdon
2016A Hologram for the King (2016)Alan Clay
2016Sully (2016)Chesley 'Sully' Sullenberger
2019Toy Story 4 (2019)Woody (voice)
2017The Circle (2017)Eamon Bailey
2017The Post (2017)Ben Bradlee
2020Greyhound (2020)Commander Ernest Krause
2015Ithaca (2015)



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2015Ithaca (2015)Executive Producer
2017The Circle (2017)Producer
2016My Big Fat Greek Wedding 2 (2016)Producer
2017Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017)Producer
2018Mamma Mia! Here We Go Again (2018)Executive Producer
2020Greyhound (2020)Screenplay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *