Home / Actori / Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

Nume complet: Sylvester Stallone
Data nașterii: 6 Iulie 1946
Locul nașterii: New York City, New York, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Sylvester Stallone este pasionat de culturism încă de la vârsta de 12 ani. Este interesat în egală măsură de comedie, joacă în numeroase piese de teatru în timpul liceului însă decide să se dedice în totalitate sportului înainte de a fi trimis la Colegiul American din Geneva pentru a preda gimnastica. Reîntors în SUA, Stallone urmează cursuri de comedie la Universitatea din Miami și participă la numeroase castinguri. În 1970 devine vedetă în cadrul unui film erotic The Party at Kitty and Stud’s iar în 1971 joacă în filmul lui Woody Allen Bananas. Sătul să aștepte rolul vieții, Sylvester Stallone scrie povestea unui boxeur care reușește să își concretizeze visul de a deveni campion. În 1976, destinul lui Rocky face din Stallone o vedetă. În afară de saga Rocky, Stallone joacă în 1982 într-un alt film de acțiune rolul veteranului de război John J. Rambo. În 1996 filmul Daylight marchează o schimbare majoră în cariera actorului. Începând cu anul 2000 are parte doar de apariții dezamăgitoare: Get Carter, Driven, Avenging Angelo. În 2002, thrillerul D-Tox îi aduce din nou succesul. În 2010, Stallone scrie și produce filmul The Expendables care reunește nume cunoscute ale filmelor de acțiune precum Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Mickey Rourke, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger și bineînțeles, Stallone în rol principal.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2017Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
2018Escape Plan 2: Hades (2018)Ray Breslin
2018Creed II (2018)Rocky Balboa
2018Backtrace (2018)Sykes
2016Ratchet and Clank (2016)Victor (voice)
2017Animal Crackers (2017)Bullet-Man (voce)
2019Rambo 5 (2019)John Rambo



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2018Creed II (2018)Producer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *