Home / Actori / Rosario Dawson

Rosario Dawson

Nume complet: Rosario Dawson
Data nașterii: 9 Mai 1979
Locul nașterii: New York City, New York, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Cu origini cubaneze, portoricane și indiene, Rosario Dawson este reperată la vârsta de 16 ani de Larry Clark, pe peluza casei familiale. Sedus de frumusetea ingenuă a tinerei, sulfurosul cineast ii ofera rolul principal in filmul Kids, un film ce a stârnit numeroase controverse. Rosario este remarcată mai apoi de Spike Lee care îi oferă un rol în drama sa sportivă He Got Game în 1998. În același an primește alte roluri în Side Streets, Light it Up și In Love. 2001 este cel mai productiv an din cariera sa, cu o mulțime de proiecte independente: Josie and the Pussycats, Sidewalks of New York, Chelsea Walls și Ash wednesday atrăgând atenția marilor studiouri cinematografice. Astfel, Rosario Dawson îi dă replica lui Eddie Murphy în comedia SF Pluto Nash înainte de a înfrunta extratereștrii în Men in Black alături de Will Smith. În 2006 joacă în Clerks II iar trei ani mai târziu primește rolul principal în Unstoppable al lui Tony Scott. Rosario Dawson este zeița Persefona în Percy Jackson And The Lightning Thief. În Zookeper, film în care animalele de la zoo încep să vorbească în limba animalelor Rosario o interpretează pe Kate.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2017Unforgettable (2017)Julia
2017The Lego Batman Movie (2017)Batgirl (voce)
2017Justice League Dark (2017)Wonder Woman
2018The Death of Superman (2018)Diana Prince / Wonder Woman (voice)
2019Someone Great (2019)Hannah
2018Sorry to Bother You (2018)Voice in Elevator (voice)
2016Ratchet and Clank (2016)Elaris (voice)
2016Henchmen (2016)Jolene (voce)



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *