Home / Actori / Robert Redford

Robert Redford

Nume complet: Robert Redford
Data nașterii: 18 August 1936
Locul nașterii: Santa Monica, California, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Charles Robert Redford Jr. s-a născut pe 18 august 1936 în California şi este în zodia Leu. Mama lui a murit imediat după ce a absolvit liceul, rămânând doar cu tatăl său care era contabil. Îi plăcea foarte mult sportul, dar şi-a pierdut bursa de baseball la Universitatea din Colorado din cauza consumului exagerat de alcool. După accea a muncit o vreme pe câmpurile petroliere din America, iar când a strâns suficienţi bani, s-a mutat în Europa şi a studiat la Paris şi Florenţa. S-a întors în America cu gândul de a deveni designer de teatru, însă după ce s-a înscris la Academia Americană de Artă Dramatică, s-a reorientat spre actorie. A avut peste 70 de roluri care i-au adus un premiu Oscar, şase Globuri de Aur, un premiu BAFTA şi o mulţime de alte distincţii şi nominalizări. A fost căsătorit timp de 27 de ani cu producătoarea Lola Van Wagenen, cu care are 4 copii. Din 2009 este căsătorit cu pictoriţa germană Sibylle Szaggars.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015Truth (2015)Dan Rather
2016Pete's Dragon (2016)
2017The Discovery (2017) Thomas Harbor
2017Our Souls at Night (2017)Louis Waters
2019Avengers: Endgame (2019)Alexander Pierce
2018Old Man and the Gun (2018)Forrest Tucker



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *