Home / Actori / Peter Sarsgaard

Peter Sarsgaard

Nume complet: Peter Sarsgaard
Data nașterii: 7 Martie 1971
Locul nașterii: Belleville, Illinois, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Peter Sarsgaard este un actor american, primul lui rol într-un film fiind în 2005 în Dead Man Walking. Tatăl lui era inginer la Forțele Aeriene. Deși numele lui are origini daneze, Peter este american. A fost crescut ca romano-catolic. Familia lui s-a mutat de mai mult de 12 ori în copilărie din cauza locului de muncă al tatălui. La 7 ani voia să devină jucător de fotbal și a făcut lecții de balet pentru a-și îmbunătăți coordonarea. După câteva lovituri serioase în timpul meciurilor, a renunțat și s-a îndreptat spre scris și teatru. A mers la Fairfield College Preparatory School, unde a devenit interesat de filme. După a mers la Bard College și s-a transferat la Washington University in St. Louis, unde și-a format propriul grup de improvizații. A început să apară în piese de teatru la New York’s Actors Studio. Primul rol a fost ca servitorul Lawrence din piesa lui Moliere, Tartuffe. A fost nominalizat la premiile Golden Globes pentru Shattered Glass (2003). Este căsătorit cu actrița Maggie Gyllenhaal și au împreună doi copii.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2018Loving Pablo (2018)Shepard
2015Black Mass (2015)Brian Halloran
2016Jackie (2016)Robert Kennedy
2016The Magnificent Seven (2016)Bartholomew Bogue
2019Mr. Jones (2019)Walter Duranty
2019The Sound of Silence (2019) Peter Lucian



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *