Home / Actori / Penélope Cruz

Penélope Cruz

Nume complet: Penélope Cruz
Data nașterii: 28 Aprilie 1974
Locul nașterii: Madrid, Spain
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Penélope Cruz începe încă de la vârsta de cinci ani să studieze dansul în cadrul Conservatorului din Madrid. Adolescentă, Penelope cochetează cu modelingul, apare în câteva clipuri muzicale și spoturi publicitare. Reperată de realizatorul spaniol José Juan Bigas Luna, Penélope Cruz își face debutul în industria filmului cu Jambon Jambon (1993). Rolul frumoasei Silvia îi lansează cariera de comediană. Propunerile sunt numeroase, permițându-i să își aleagă rolurile și realizatorii cu care colaborează. Pentru Alejandro Amenabar în vertiginosul Abre los Ojos, Penélope Cruz este obiectul dorinței tulburatului și misteriosului Eduardo Noriega. Penélope Cruz apare în 1999 în filmul lui Pedro Almodovar, Todo sobre mi madre. Talentul său traversează frontierele: The Hi-Lo Country și Woman on Top. Nicolas Cage și Christian Bale se bat pentru dragostea sa în Captain Corelli’s Mandolin (2001). Devenită o actriță internațională cunoscută, Penélope Cruz îi dă replica lui Halle Berry în thrillerul fantastic Gothika după care se aventurează în deșert în filmul Sahara (2004). În 2005 formează un duo exploziv alături de Salma Hayek în Bandidas și colaborează din nou cu Almodovar în Volver. În 2010 Penélope Cruz joacă în două filme: comedia muzicală Nine și Manolete. Înainte de a da naștere primului său copil, Penélope Cruz a jucat în Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011).


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Zoolander 2 (2016)Montana Grosso
2015Ma ma (2015)Magda
2018Everybody Knows (2018)Laura
2017Murder on the Orient Express (2017)Pilar Estravados
2016The Brothers Grimsby (2016)Kate



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2015Ma ma (2015)Producer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *