Home / Actori / Octavia Spencer

Octavia Spencer

Nume complet: Octavia Spencer
Data nașterii: 25 Mai 1972
Locul nașterii: Montgomery, Alabama, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Al șaselea copil al unei familii cu șapte frați, Octavia s-a născut și a crescut în Montgomery, Alabama. La 16 ani, angajată ca asistentă pe platoul pe care se filma The Long Walk Home, Octavia își descoperă pasiunea pentru cinema și decide să meargă pe urmele lui Whoopi Goldberg, actrița principală a filmului. Cariera lui Octavia Spencer demarează în 1996 cu filmul A Time To Kill, film în care interpretează rolul unei infirmiere. Timp de mai mulți ani, actrița obține doar roluri de figurație sau secundare: Spider-man (2002), Being John Malkovich și serialele Roswell și City of Angel. Abia în 2008, Octavia reușește să se facă remarcată în filmul Seven Pounds. 2011 este anul său. Sedus de prestația actriței din Seven Pounds, realizatorul Tate Taylor îi oferă rolul vieții, cel din filmul The Help. În 2013 Octavia joacă în Snowpiercer rolul unei mame iubitoare căreia îi este luat fiul. Anul următor urmează un alt succes, Fruitvale Station.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Zootopia (2016)Mrs. Otterton (voce)
2016The Great Gilly Hopkins (2016)Miss Harris
2016The Free World (2016)Detectiv Shin
2017Gifted (2017)Roberta Taylor
2016Bad Santa 2 (2016)Opal
2017The Shape of Water (2017)Zelda
2018A Kid Like Jake (2018)Judy
2015Fathers and Daughters (2015)
2017Hidden Figures (2017) Dorothy Vaughn
2017The Divergent Series: Ascendant (2017) Johanna Reyes



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *