Home / Actori / Nicole Kidman

Nicole Kidman

Nume complet: Nicole Kidman
Data nașterii: 20 Iunie 1967
Locul nașterii: Honolulu, Hawaii, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Chiar dacă s-a născut în Statele Unite, Nicole Kidman este atrasă de mică de pământul natal al părinților săi, Australia. Aici descoperă o veritabilă pasiune pentru dansul clasic înainte de a se întoarce înspre teatru care o ajută să își învingă timiditatea. De la vârsta de 16 ani renunță la studii pentru a se consacra în întregime artei dramatice. Prima sa apariție pe marele ecran are loc odată cu drama australiană Bush Chirstmas. La sfârșitul anilor 1980 pleacă în aventura hollywoodiană și își încearcă norocul alături de Sam Neill în Dead Calm și alături de Tom Cruise în Days of Thunder. Se va căsători cu el și va juca din nou alături de marele actor în Far and Away și în îndrăznețul Eyes Wide Shut din 1999. Este o manipulatoare în filmul Malice din 1993, o arivistă în To Die For, își încearcă norocul în mari producții de la Hollywood precum Batman Forever și The Peacemaker dar și în producții mai intimiste: The Portrait of a Lady. Datorită prestației sale din Moulin Rouge este nominalizată la Oscar în 2002. Din acest moment joacă în filme din ce în ce mai bune: The Hours și Cold Mountain din 2003, The Intepreter sau Bewitched din 2005. În 2010 joacă din nou într-o comedie muzicală cu Nine și face senzație în 2012 cu filmul Paperboy. În 2015 a jucat în Strangerland, The Family Fang, Secret in Their Eyes și Queen of Desert. În 2016 va juca în Lion, Genius și Big Little Lies.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Genius (2016)Aline Bernstein
2015Secret in Their Eyes (2015)Claire
2016Lion (2016)Sue Brierley
2018Boy Erased (2018)Nancy Conley
2017The Beguiled (2017)Martha Farnsworth
2017The Killing of a Sacred Deer (2017)Anna Murphy
2018Aquaman (2018)Queen Atlanna
2018Destroyer (2018)Erin Bell
2015Queen of the Desert (2015)Gertrude Bell
2015The Family Fang (2015)Annie Fang
2017The Upside (2017)Yvonne



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *