Home / Actori / Matt Damon

Matt Damon

Nume complet: Matt Damon
Data nașterii: 8 Octombrie 1970
Locul nașterii: Boston, Massachusetts, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Matthew Paige Damon s-a născut pe 8 octombrie 1970 în Boston, Massachusetts, şi este în zodia Balanţă. Tatăl lui era broker, iar mama profesoară la Universitatea Lesley, însă părinţii lui s-au despărţit când avea 2 ani. Mai are un frate mai mare, Kyle, care este sculptor. Matt a fost un elev de nota 10, cu abilități sportive, practicând și baseball-ul în Liga Mică. A fost vecin de cartier cu Ben Affleck, cei doi devenind cei mai buni prieteni încă de atunci şi urmând împreună cursurile şcolii Rindge and Latin. Matt a fost fumător, dar a renunţat la ţigări după o şedinţă de hipnoză în Los Angeles. A învăţat să cânte la pian pentru rolul din Talentatul domn Ripley. Joacă deseori alături de Ben Affleck şi George Clooney. Matt a câştigat două premii Oscar şi un Glob de Aur, palmaresul lui conţinând peste 100 de distincţii şi nominalizări. În 2007 i-a fost decernată o stea pe Aleea Celebrităţii din Hollywood. Este căsătorit cu Luciana Barroso din anul 2005 şi au împreună 3 fetiţe.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015The Martian (2015)Mark Watney
2016Jason Bourne (2016)Jason Bourne
2017Downsizing (2017)Paul Safranek
2017Suburbicon (2017)Gardner
2017Thor: Ragnarok (2017)Actor Loki (uncredited)
2018Unsane (2018)Detective Ferguson
2018Deadpool 2 (2018)Redneck #2
2016The Great Wall (2016)
2018Ocean’s Eight (2018)Linus Caldwell
2019Ford v Ferrari (2019)Caroll Shelby



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2016Jason Bourne (2016)Producer
2016Manchester by the Sea (2016)Producer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *