Home / Actori / Mark Wahlberg

Mark Wahlberg

Nume complet: Mark Wahlberg
Data nașterii: 5 Iunie 1971
Locul nașterii: Boston, Massachusetts, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Mark Wahlberg devine celebru în adolescență cu grupul New Kids On the Block, unde cântă cu fratele său, Donnie Wahlberg. Renunță după câteva luni și se orientează spre rap sub numele de Marky Mark, pozează pentru diferiți fotografi și apare în campanii publicitare. După un rol mai mic în The Substitute, îți face debutul în cinematografie cu The Operation Shakespeare, iar primul rol important îl are în Basketball Diaries alături de Leonardo DiCaprio. După filmele Fear și Traveller are un succes imens cu filmul Boogie Nights. Din 1998, actorul cu un corp de atlet și față blândă apare în filme de acțiune – The Corruptor și Big Hit. Apare în cele mai renumite producții hollywoodiene – Planet of the Apes, The Perfect Storm și Three Kings. The Italian Job este un alt real succes. Rolul din The Departed îi aduce o nominalizare la Oscar. În 2010 joacă în două comedii – Crazy Night și Very Bad Cops. Apare alături de Christian Bale în Fighter și devine și mai popular cu comedia Ted. În 2013 face echipă cu Michael Bay pentru No Pain No Gain cu care va colabora din nou pentru Transformers 4. Revine la comedie cu 2 Guns. Cel mai nou film al său este Daddy’s Home, unde joacă alături de Will Ferrell.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Deepwater Horizon (2016)Mike Williams
2017Transformers: The Last Knight (2017)Cade
2018Mile 22 (2018)
2015Daddy's Home (2015)Dusty Mayron
2015Mojave (2015)Norman
2016Patriots Day (2016)Sgt. Tommy Saunders
2017Daddy's Home 2 (2017)Dusty Mayron
2017All the Money in the World (2017)Fletcher Chase
2018Instant Family (2018)Pete



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2016Deepwater Horizon (2016)Producer
2016Patriots Day (2016)Producer
2018Mile 22 (2018)Producer
2018Instant Family (2018)Producer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *