Home / Actori / Mark Gatiss

Mark Gatiss

Nume complet: Mark Gatiss
Data nașterii: 17 Octombrie 1966
Locul nașterii: Sedgefield
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Actor, comedian, scenarist și romancier, Mark Gatiss este cunoscut pentru rolul lui Mycroft din serialul Sherlock produs de BBC, pentru care este și scenarist. A crescut vizavi de spitalul psihiatric unde lucra tatăl lui. A studiat teatru la Bretton Hall College. Este membru al grupului de comedie The League of Gentlemen, care a luat naștere în 1997 și care a câștigat premiul Perrier de la Edinburgh Festival Fringe în 1997. În 2005 s-a lansat filmul The League of Gentlemen’s Apocalypse. Încă din copilărie a avut un interes pentru serialul SF de pe BBC, Doctor Who și a scris diferite povestiri și romane, încercând să corecteze problemele care au dus la declinul serialului de la sfârștiul anilor 1980. A scris și creat Sherlock alături de Steven Moffat, cu care a scris și la Doctor Who și Jekyl. A fost nominalizat la două premii Emmy. Este căsătorit cu actorul Ian Hallard din 2008.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015Victor Frankenstein (2015)Dettweiler
2016Dad's Army (2016)Colonel Theakes
2016Our Kind of Traitor (2016)Billy Matlock
2016Absolutely Fabulous: The Movie (2016)
2016Denial (2016)Robert
2018The Favourite (2018)Marlborough
2018Christopher Robin (2018)Keith Winslow
2017The Mercy (2017)Ronald Hall



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *