Home / Actori / Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsen

Nume complet: Mads Mikkelsen
Data nașterii: 22 Noiembrie 1965
Locul nașterii: Copenhagen, Denmark
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

După un deceniu în care joacă în piese de teatru în țara de origine, Mads Mikkelsen debutează pe marele ecrane la vârsta de 30 de ani, la mijlocul anilor 1990. Obține rolul unui junkie în sumbrul Pusher din 1996, un rol pe care îl va relua opt ani mai târziu în Pusher II. Devine o valoare sigură pentru cinematografia scandinaviană și apare în serialul polițist Unit 1, în comedia polițistă Blinkende lygter din 2001 și comedia romantică Open hearts din 2001. După ce îi dă replica lui Gerard Depardieu în filmul I am Dina, actorul tenebros care pare obosit în permanență devine celebru și în străinătate. Joacă în co-producția danezo-spaniolă Torremolinos 73. Descoperă lumea de la Hollywood cu rolul lui Tristan și în 2006 fizicul său îi aduce un rol de bad boy în celebra serie James Bond. În anul 2009 este șef de orchestră în filmul Coco Chanel & Igor Stravinsky, iar în 2010 este războinicul mut și sălbatic din filmul Valhalla Rising și participă la blockbusterul fantastic Clash of the Titans. În anul 2012 primește premiul de la Cannes pentru rolul său din Jagten. În același an obține un rol în filmul Royal Affair. Devine alături de Hugh Dancy eroul din serialul Hannibal, unde interpretează celebrul psihiatru canibal. În anul 2016 apare în filmul Rogue One: A Star Wars Story.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015Men & Chicken (2015)Elias
2019Arctic (2019)Overgård
2016Doctor Strange (2016)
2016Rogue One: A Star Wars Story (2016)
2019Polar (2019)Duncan Vizla
2018At Eternity's Gate (2018)The Priest



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2019Polar (2019)Executive Producer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *