Home / Actori / Lupita Nyong’o

Lupita Nyong’o

Nume complet: Lupita Nyong'o
Data nașterii: 1 Martie 1983
Locul nașterii: Mexico City - Mexico
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Născută la Mexic din părinți diplomați de origine kenyană, actrița Lupita Nyong’o își petrece copilăria în Mexic înainte de a-și continua studiile în Statele Unite la vârsta de 16 ani. Aici umrează cursuri la Hampshire College, fiind admisă ulterior la Universitatea Yale. După ce obține diploma se face remarcată mai întîi în spatele camerei de filmat, fiind assistent de producție pentru filmul The Constant Gardener. Apoi este producător pentru filmul documentar In my Genes din 2009. Între timp are o apariție remarcabilă în țara sa de origine, jucând în sitcomul popular kenyan Shuga. În anul 2013 este aleasă dintre 1000 de candidați să o interpreteze pe sclava Patsey în filmul 12 Years a Slave. Pentru primul său rol la cinema, datorită prestației sale excepționale, are numeroase nominalizări la premii internaționale. În același an apare alături de Liam Neeson în thriller-ul care se derulează în avion, Non Stop. În 2015 joacă în filmul Star Wars: The Force Awakens, iar în 2016 și 2017 va adăuga filmografiei sale filme precum The Jungle Book, The Queen of Katwe și Star Wars Episode VIII.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016The Jungle Book (2016)Raksha (voice)
2015Star Wars: The Force Awakens (2015)Maz Kanata
2016Queen of Katwe (2016)Harriet Mutesi
2018Black Panther (2018)Nakia
2019Us (2019)Adelaide Wilson
2017Star Wars: Episode VIII (2017)Maz Kanata



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *