Home / Actori / Linda Cardellini

Linda Cardellini

Nume complet: Linda Cardellini
Data nașterii: 25 Iunie 1975
Locul nașterii: Redwood City, California, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Provenită dintr-o familie cu patru frați, Linda Cardellini se inițiază în domeniul muzicii și al teatrului de la vârsta de 10 ani. Obține diploma în anul 1993 și se mută la Los Angeles pentru a-și începe cariera de actriță. După unele debuturi mai timide, tânăra actriță apare în comedia Good Burger și celebrul serial Step by Step înainte de a juca în Dead Man on Campus. Aici se întâlnește cu viitorul său partener de joc din Freaks and Geeks, Jason Segel. În 2001 joacă alături de frumoasa actriță Reese Whitherspoon, în Legally Blonde. Un an mai târziu intră în pielea personajului Velma în aventura Scooby Doo. În 2003 apare din nou în continuarea aventurii alături de Sarah Michelle Gellar și Freddie Prince Jr în Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed. În același an joacă în serialul ER. Între timp, în 2005 joacă în controversatul Brokeback Mountain. După filmele de succes The Lazarus Project și New Girl, în 2016 va putea fi văzută în The Founder.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2019The Curse of La Llorona (2019)
2015Daddy's Home (2015)Dusty
2018Green Book (2018)Dolores
2016The Founder (2016)Joan Smith
2017Daddy's Home 2 (2017)Sara Whitaker
2018Hunter Killer (2018)Jane Norquist
2018A Simple Favor (2018)
2019Avengers: Endgame (2019)Laura Barton



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *