Home / Actori / Karen Gillan

Karen Gillan

Nume complet: Karen Gillan
Data nașterii: 28 Noiembrie 1987
Locul nașterii: Inverness, Scotland, UK
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Actriță și fost model, Karen Gillan este cunoscută pentru rolul său, Amy Pond, din serialul SF Doctor Who. La 16 ani, s-a mutat în Edinburgh și a făcut un curs de actorie la Telford College și la 18 ani s-a mutat la Londra să studieze la școala de dramă Italia Conti Academy of Theatre Arts, unde și-a luat licența în actorie. În timp ce studia, a fost recrutată de o agenție de modelling și a fost model la petrecerea de lansare a colecției Nicolei Roberts. Deși îi plăcea să fie model, a spus că nu ar renunța la actorie pentru asta. A avut diferite apariții în seriale și primul ei rol a fost într-un episod din Rebus. Apoi faima a venit în 2009 o dată cu rolul din Doctor Who. Prima ei piesă de teatru a fost în Inadmissible Evidence, în 2011, alături de Douglas Hodge. Cântă la pian și îi plac hainele vintage. Și-a ras părul complet pentru rolul Nebulei din Guardians of the Galaxy (2014).


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015The Big Short (2015)Evie
2017Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)Ruby Roundhouse
2016In a Valley of Violence (2016)Ellen
2018Alex & The List (2018)Lily
2017Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)Nebula
2018Avengers: Infinity War (2018)Nebula
2017The Circle (2017)Annie Allerton
2019Avengers: Endgame (2019)Nebula
2018The Party's Just Beginning (2018)Luisaidh
2019Spies in Disguise (2019)Eyes (voice)



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *