Home / Actori / Jon Bernthal

Jon Bernthal

Nume complet: Jon Bernthal
Data nașterii: 20 Septembrie 1977
Locul nașterii: Washington, District of Columbia, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Născut din părinți evrei, Jon Bernthal își petrece copilăria în Washington și studiază teatrul la Moscova. În paralel, Jon joacă baschet la nivel profesional în Europa ceea ce nu îl împiedică să aibă numeroase apariții pe scena teatrelor europene. La scurt timp este descoperit de un profesor de teatru de la Harvard care îl determină să obțină o diplomă în Teatru. Începând cu 2012, Jon Bernthal începe să joace în seriale precum Boston Justice, CSI: Miami, How I Met Your Mother. În 2006 apare în filmul lui Oliver Stone, World Trade Center și obține primul rol important din carieră în serialul de comedie The Class. Urmează numeroase roluri secundare în filmele Night at the Museum 2, The Ghost Writer și Crazy Night. Apariția în serialul apocaliptic, extrem de apreciat, The Walking Dead îl face cunoscut marelui public. În primele două sezoane Jon intră în pielea personajului Shane Walsh, amicul și totodată rivalul eroului principal. Bucurându-se de succes, Jon obține în 2013 un alt rol în Mob City. Anul 2013 este un an prolific pentru Jon deoarece joacă în mai multe filme: Snitch alături de Dwayne Johnson și The Wolf of Wall Street. Anul următor joacă în alte două filme de succes, Grudge Match și Fury.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2017Sweet Virginia (2017)Sam
2017Pilgrimage (2017)
2016The Accountant (2016)
2017Baby Driver (2017)Griff
2017Wind River (2017)
2018Widows (2018)
2018First Man (2018)Dave Scott
2019Ford v Ferrari (2019)Lee Iacocca



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *