Home / Actori / Helen Mirren

Helen Mirren

Nume complet: Helen Mirren
Data nașterii: 26 Iulie 1945
Locul nașterii: Hammersmith, London, England, UK
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Helen Mirren s-a născut pe data de 26 iulie 1945 și este în zodia Leu. Helen crește într-o familie ce aparținea aristocrației ruse. Bunicul său făcea negoț cu arme în timpul Revoluției ruse. Este pasionată încă de mică de comedie și are primele apariții pe scena teatrului National Youth la doar 18 ani. După ce a jucat într-o mulțime de piese de Shakespeare, s-a alăturat companiei Royal Shakespeare. În 1997 se căsătorește cu T. Hackford și devine mama vitregă a copiilor acestuia dintr-o căsnicie anterioară. Helen Mirren deține nu mai puțin de 44 de nominalizări la diverse festivaluri cinematografice cunoscute și a câștigat 63 de premii de specilitate, printre care un Oscar, în 2007, pentru rolul principal din The Queen. Un alt film cunoscut în care a jucat este Red alături de Bruce Willis și Morgan Freeman.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015Trumbo (2015)Hedda Hopper
2016Collateral Beauty (2016)Brigitte
2018The Nutcracker and the Four Realms (2018)Mother Ginger
2017The Fate of the Furious (2017)Magdalene Shaw
2019The Good Liar (2019)Betty McLeish
2015Eye in the Sky (2015)Colonel Katherine Powell
2018Winchester: The House That Ghosts Built (2018)Sarah Winchester



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *