Home / Actori / Greta Gerwig

Greta Gerwig

Nume complet: Greta Gerwig
Data nașterii: 4 August 1983
Locul nașterii: Sacramento, California, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Actrița Greta Gerwig studiază dansul clasic și își începe cariera în domeniul artistic, dansând mai ales pentru Sacramento Ballet. Comedia este pentru actriță o adevărată pasiune care se exprimă încă din adolescență. De pe atunci joacă în liceu în comedii muzicale precum The Wiz. După terminarea liceului studiază engleza și filozofia la Universitatea din Columbia. În 2007 face primii pași pe marele ecran, obținînd rolul principal din Hannah Takes the Stairs. Pe platourile de filmare face cunoștință cu Mark Duplass și cu fratele acestuia, Jay, care îi propun un rol în comedia Baghead. În anul 2008, alături de Joe Swanberg scrie, produce și joacă în Nights and Weekends, o dramă despre iubirea la distanță. De-a lungul anilor joacă în mai multe filme cu un buget mai mic precum Greenberg din 2010, sau To Rome with Love din 2012. În 2015 are planurile sale proprii cu filmul Maggie’s Plan.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Wiener-Dog (2016)
201620th Century Women (2016)Abbie
2016Jackie (2016)Pamela Turnure
2018Isle of Dogs (2018)
2015Maggie's Plan (2015)Maggie



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2017Lady Bird (2017)Director

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *