Home / Actori / Gerard Butler

Gerard Butler

Nume complet: Gerard Butler
Data nașterii: 13 Noiembrie 1969
Locul nașterii: Paisley, Scotland, UK
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Gerard James Butler s-a născut pe 13 noiembrie 1969 în Scoţia. Preferă să i se spună Gerry. Familia lui este de origine irlandeză. Părinţii lui au divorţat când era mic, iar cu tatăl lui n-a avut niciun fel de legătură până la vârsta de 16 ani, când au devenit foarte apropiaţi. Tatăl lui a murit după 4 ani. Gerard a studiat Dreptul la Universitatea din Glasgow. Cariera de actor şi-a început-o după ce a fost abordat într-o cafenea din Londra de actorul Steven Berkoff pentru a-i oferi un rol în piesa de teatru Coriolanus. Mai târziu au apărut împreună în filmul Atilla (2001). Nu a luat cursuri de actorie. A fost solistul trupei scoţiene de rock Speed, dar în cele din urmă, şi muzica, şi avocatura au trecut în plan secund, fiind detronate de actorie. Încearcă să se lase de fumat. Îşi împarte timpul între Londra, New York şi Los Angeles.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Gods of Egypt (2016)Set
2017Geostorm (2017)Jake
2016London Has Fallen (2016)Mike Banning
2018Hunter Killer (2018)Capt. Joe Glass
2019How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)Stoick the Vast (voice)
2017A Family Man (2017)Dane Jensen
2018Den of Thieves (2018)Nick Flanagan
2016The Headhunter's Calling (2016)Dane Jensen
2018The Vanishing (2018)James



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2016London Has Fallen (2016)Producer
2018Den of Thieves (2018)Producer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *