Home / Actori / Gemma Chan

Gemma Chan

Nume complet: Gemma Chan
Data nașterii: 29 Noiembrie 1982
Locul nașterii: Londra, Anglia, UK
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Gemma Chan este o actriță de teatru și de televiziune, dar și un fost model. Tatăl său este originar din Hong Kong, iar mama sa, o chinezoaică, a emigrat în Hong Kong împreună cu părinții săi în timpul Revoluției Comuniste din China. Chan a crescut în Sevenoaks și a studiat la Worcester College, Oxford. Chiar dacă putea să aibă o carieră promițătoare ca avocată, Gemma Chan a ales să devină actriță, a studiat actoria la Drama Centre London. În 2009 Chan a apărut într-un episod special al Doctor Who (“The Waters of Mars”). A obținut un rol în serialul Secret Diary of a Call Girl. În 2010 apare în filmul Shanghai și în thrillerul Exam. În 2011 joacă în drama Submarine. Unul din cele mai importante roluri ale sale este cel din Jack Ryan: Shadow Recruit. Va juca în Crazy Rich Asians alături de Constance Wu and Michelle Yeoh.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
2017Transformers: The Last Knight (2017)Quintessa
2018Mary Queen of Scots (2018)Bess of Hardwick
2019Captain Marvel (2019)Minn-Erva
2017Stratton (2017)Aggy



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *