Home / Actori / Ewan McGregor

Ewan McGregor

Nume complet: Ewan McGregor
Data nașterii: 31 Martie 1971
Locul nașterii: Perth, Scotland, UK
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Actorul Ewan McGregor este încurajat la vârsta de 16 ani să renunțe la școală și să plece din orașul său natal pentru a urma cursuri de teatru la Perth apoi la Fife. Intră la o școală de comedie și de muzică unde se întâlnește cu Daniel Craig și Jude Law. Nu încheie studiile deoarece Dennis Hopper îi oferă un rol în serialul Lipstick on Your Collar. Devine actorul preferat al lui Danny Boyle după succesul cu Shallow Grave și își confirmă statulul de vedetă cu filmul Trainspotting. Colaborarea lor continuă în 1997 cu A Life Less Ordinary. Colaborează și cu Peter Greenaway la The Pillow Book apoi cu Mark Herman la filmele Brassed Off și Little Voice. În 2001 joacă alături de Nicole Kidman în Moulin Rouge, în 2003 în comedia romantică Bye Bye Love dar și în Star Wars Episode II: Attack of the Clones și Star Wars Episode III: Revenge of the Sith. În 2009 joacă în Angels & Demons iar în 2011 în trei filme de succes: Perfect Sense, Fastest și Haywire. Are succes din nou cu filmele The Impossible, August: Osage County și A Million Ways to Die in the West. În 2015 a jucat în filmele Miles Ahead, Star Wars: The Force Awakens și Mortdecai iar în 2016 va juca în Jane Got a Gun, Our Kind of Traitor și American Pastoral.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Jane Got a Gun (2016)Colin McCann
2016Our Kind of Traitor (2016)Perry Makepeace
2015Star Wars: The Force Awakens (2015)Obi-Wan Kenobi (voice)
2017Beauty and the Beast (2017)Lumiere
2016American Pastoral (2016)Seymour 'Swede' Levov
2018Christopher Robin (2018)Christopher Robin
2015Last Days in the Desert (2015)Iisus
2017T2: Trainspotting (2017)Renton



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2016American Pastoral (2016)Director

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *