Home / Actori / Ethan Hawke

Ethan Hawke

Nume complet: Ethan Hawke
Data nașterii: 6 Noiembrie 1970
Locul nașterii: Austin, Texas, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

După ce își petrece copilăria în Anglia, actorul Ethan Hawke se întoarce în Statele Unite și se înscrie la cursurile de comedie de la McCarter Theater din New Jersey. La vârsta de doar 14 ani debutează în lumea cinematografiei cu filmul fantastic The Explorers, al lui Joe Dante. Notorietatea vine în anul 1989 când joacă în filmul Dead Poets Society, unde este unul din elevii lui Robin Williams. Lista filmelor în care a jucat este una extrem de variată, actorul alternând foarte ușor genurile: aventură: White Fang, sau Alive, romantic: Great Expectations, Before Sunrise, Before Sunset și Before Midnight, dar și SF: Gattaca. După ce a intepretat un Hamlet foarte contemporan în anul 2000, actorul se întoarce la proiecte mai clasice cu: Taking Lives din 2004, Assault on Precinct 13, Lord of War, Boston Streets din 2008 sau Little New York. Anul 2010 este unul foarte bogat cu Daybreakers, New York, I Love You și Brooklyn’s Finest, la fel ca și 2015: Born to Be Blue, Regression și Maggie’s Plan.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016In a Valley of Violence (2016)Paul
2016The Phenom (2016)Hopper
2016The Magnificent Seven (2016)Goodnight Robicheaux
2019Stockholm (2019)Kaj Hansson / Lars Nystrom
2017Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)
2018Juliet, Naked (2018)Tucker Crowe
2018First Reformed (2018)Pastor Ernst Toller
2018The King (2018)Himself
201724 Hours to Live (2017)Travis Conrad
2019The Kid (2019)Pat Garrett
2015Maggie's Plan (2015)John
2016Maudie (2016)Everett Lewis



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *