Home / Actori / Elizabeth Banks

Elizabeth Banks

Nume complet: Elizabeth Banks
Data nașterii: 10 Februarie 1974
Locul nașterii: Pittsfield, Massachusetts, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Elizabeth Banks s-a născut în 10 februarie 1974 cu numele de Elizabeth Irene Mitchell și este actriță, producătoare și regizor. Și-a făcut debutul ca atriță într-un film independent cu buget redus, Surrender Doroty (1998). Când era mică juca baseball și călărea. Și-a rupt piciorul când juca în Mica Ligă, ceea ce a condus-o spre actorie. A făcut parte dintr-o asociație de studente în facultate. A terminat magna cu laude cu o diplomă în comunicare în 1996 și în 1998 a mers la Conservatorul American de Teatru. A primit două nominalizări la Premiile Emmy pentru rolul din 30 Rock și a mai apărut în seriale precum Scrubs sau Modern Family. A reluat rolul lui Lindsay în miniseria Wet Hot American Summer: First Day of Camp. A regizat continuarea la Pitch Perfect și a devenit unul dintre cele mai de succes filme ale anului regizate de o femeie. Este măritată cu Max Handelman și împreună dețin o casă de producție, Brownstone Productions. S-au cunoscut la Universitatea Pennsylvania și au doi copii.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)Effie Trinket
2017Pitch Perfect 3 (2017)Gail Abernathy-McKadden-Feinberger
2017Power Rangers (2017) Rita Repulsa
2018The Happytime Murders (2018)Jenny
2019The Lego Movie 2: The Second Part (2019)Lucy



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2017Pitch Perfect 3 (2017)Producer
2017The Most Hated Woman in America (2017)Producer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *