Home / Actori / Djimon Hounsou

Djimon Hounsou

Nume complet: Djimon Hounsou
Data nașterii: 24 Aprilie 1964
Locul nașterii: Cotonou, Benin
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Djimon Hounsou se stabilește la Paris la 13 ani și la 22 de ani devine imaginea Thierry Mugler. Apare în numeroase clipuri muzicale: Roll With It al lui Steve Winwood, Express Yourself al lui Madonna și Straight Up al lui Paula Abdul. În 1990 se mută în Los Angeles pentru a se dedica carierei de actor. Doi ani mai târziu, obține un rol în Unlawful Entry urmat de apariția în filmul de succes Stargate. În 1997 se bucură de succes în drama Amistad al lui Steven Spielberg. În 2000 joacă în Gladiator alături de Russell Crowe iar în 2003 în Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. Este din ce în ce mai curtat de producătorii de la Hollywood. Apare în filmul The Island în 2005, în fantasticul Constantine, în Eragon (2006) și în Blood Diamond (2007). În 2008 este cap de afiș în Neved Back Down. În 2011 joacă în Special Forces.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2017King Arthur: Legend of the Sword (2017)Sir Bedivere
2016The Legend of Tarzan (2016)Mbonga
2017Same Kind of Different as Me (2017)Denver Moore
2019Shazam! (2019)The Wizard
2018Aquaman (2018)King Ricou (voice)
2019Captain Marvel (2019)Korath
2017Blazing Samurai (2017)Sumo
2019How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)Drago Bludvist (voice)
2018Serenity (2018)



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *