Home / Actori / Dennis Quaid

Dennis Quaid

Nume complet: Dennis Quaid
Data nașterii: 9 Aprilie 1954
Locul nașterii: Houston, Texas, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

La 20 de ani, Dennis Quaid își abandonează studiile pentru a-și urma fratele, pe Randy Quaid, la Los Angeles și a se dedica meseriei de actor. Obține roluri minore în Crazy Mama (1975) și I Never Promised You A Rose Garden (1978). În 1979, odată cu filmul Breaking Away, Dennis Quaid reușește să se facă remarcat. Va trebui să aștepte anul 1983 pentru a obține roluri principale și de a apărea în producții cunoscute precum Jaws 3-D șiThe Right Stuff. Zâmbetul său fermecător, statura sa impozantă îl fac candidatul perfect la rolurile de detectiv (The Big Easy, 1987) sau de pilot (Innerspace, 1987). Pe platourile de filmare o întâlnește pe Meg Ryan care îi va fi soție timp de 10 ani. În 1993, Dennis Quaid joacă în drama Flesh and Bone. La începutul anilor 90, din cauza drogurilor, Dennis Quaid face o pauză. Revine în 2000 cu rolul jucătorului de fotbal american în Any Given Sunday și al pompierului din Frequency. Reușind să recâștige încrederea producătorilor, Dennis Quaid joacă în proiectele de anvergură: Alamo (2004), The Day After Tomorrow (2004) și Flight of the Phoenix (2005).


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2018Kin (2018)
2017A Dog's Purpose (2017)
2015Truth (2015)Colonel Roger Charles
2019The Intruder (2019)Charlie Peck
2019A Dog's Journey (2019)Ethan



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *