Home / Actori / Dean Norris

Dean Norris

Nume complet: Dean Norris
Data nașterii: 10 Aprilie 1963
Locul nașterii: South Bend, Indiana, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dean Norris își începe cariera de comedian încă din anul 1985, dar este nevoit să mai aștepte câțiva ani până când talentul său va fi remarcat. La începutul carierei sale apare în mai multe seriale, dar doar în roluri mici. Privirea sa autoritară și fizicul sau impunător îl ajută să obțină numeroase roluri de polițist și de agent al forțelor speciale în filme de acțiune. Astfel că, la începutul anilor 1990, apare în filme de succes precum Total Recall, Lethal Weapon 2, Gremlins 2, Terminator 2 sau The firm. Carisma sa îl ajută să se facă remarcat și primește roluri din ce în ce mai importante. În anul 1995 apare într-un episod din X-Files și în același an apare în trei episoade din Murder One. Mai are o mulțime de roluri în seriale de succes precum ER Walker Texas Ranger, 24 și Six Feet Under. În paralel, apare pe marele ecran în filmele Gattaca, Starship Troopers, The Cell sau Little Miss Sunshine. În anul 2003 obține un rol permanent în serialul Tremors. Însă, după doar 13 episoade, serialul este retras de pe micul ecran. Obține din nou după acest mic eșec roluri în seriale polițiste – Cold Case, NCIS, Medium, Bones, Lie to me și Criminal Minds. Mai schimbă din când în când registrul cu Lost și True Blood. Anul 2008 este anul în care se face remarcat odată cu Breaking Bad. Anul 2011 este anul altor seriale – Experts, Body of proof, Castle și Mentalist. În anul 2015 apare în filmul Remember.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015Secret in Their Eyes (2015)Bumpy
2017The Book of Henry (2017)Glenn Sickleman
2017Fist Fight (2017)
2018Beirut (2018)
2019Scary Stories to Tell in the Dark (2019)
2015Remember (2015)John Kurlander
2017Death Wish (2017)Detective Rains



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *