Home / Actori / Danny Glover

Danny Glover

Nume complet: Danny Glover
Data nașterii: 22 Iulie 1946
Locul nașterii: San Francisco, California, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Actorul Danny Glover este interesat de domeniul teatrului încă din perioada studiilor universitare de la San Francisco College. După ce și-a făcut ucenicia la Black Actors’ Workshop de la American Conservatory Theater, începe să joace în piese precum Macbeth, Suicide in B Flat, a lui Sam Shepard și în patru piese ale dramaturgului sud-african, Athol Fugard, printre care The Blood Knot și The Island. În anul 1979 debutează pe marele ecran alături de celebrul Clint Eastwood în Escape from Alcatraz. În anul 1985 după câțiva ani consacrați în mare parte micului ecran apare în cîteva filme care îi aduc consacrarea: witness, Silverado și The Color Purple. Dar rolul său cel mai marcant este cel din 1987 din filmul Lethal Weapon unde inaugurează un duo faimos cu Mel Gibson. Celebra saga compusă din patru filme îl ajută să devină foarte popular, fiind un actor din ce în ce mai simpatizat de public datorită acesteia. Dar încearcă să se îndepărteze de imaginea polițistului macho aproape de pensie jucând în filme de acțiune precum Predator 2 sau în comedii dramatice: Grand Canyon sau The Saint of Fort Washington. Cu filmul Saw actorul exlorează un registru extrem de diferit și își confirmă versatilitatea cu filmul Manderlay din 2005. În anul 2009 este președintele Statelor Unite în super producția 2012. În anul următor apare în comedia Death at a Funeral iar în 2016 joacă alături de Robert de Niro în Dirty Grandpa. Anul 2016 se pare că este foarte aglomerat pentru actor: 93 Days, A Meyers Christmas sau Andròn – The Black Labyrinth.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Dirty Grandpa (2016)Stinky
2016Back in the Day (2016)Eddie 'Rocks' Travor
2016Complete Unknown (2016)Roger
2017Extortion (2017)Constable Haagen
2018Come Sunday (2018)Gilbert Pearson
2017Monster Trucks (2017)
2016Almost Christmas (2016)Walter
2018Proud Mary (2018)Benny
2017The Good Catholic (2017)Victor
2017Tour De Pharmacy (2017)
2018Sorry to Bother You (2018)Langston
2015Diablo (2015)Benjamin Carver
2018Old Man and the Gun (2018)Jewel



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *