Home / Actori / Daniel Craig

Daniel Craig

Nume complet: Daniel Craig
Data nașterii: 2 Martie 1968
Locul nașterii: Chester, Cheshire, England, UK
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Daniel Craig, unul dintre cei mai cunoscuți actori britanici de teatru, a debutat la vârsta de 6 ani în scenetele de la școală. Interesul pentru teatru i-a fost încurajat de mama sa, care îl ducea la teatrul din Liverpool, unde Daniel a locuit o vreme împreună cu mama și sora lui după ce părinții săi au divorțat. La 14 ani deja interpretase diferite roluri în „Oliver”, „Cenuşăreasa” sau „Romeo şi Julieta”. La 16 ani a dat o audiţie pentru trupa de teatru de la National Youth Theatre (NYT), care se afla în turneu la Manchester. A luat proba şi s-a mutat la Londra. A plecat în turneu cu NYT în Spania şi Rusia. După ce a fost respins la mai multe audiţii, în 1988 este în sfârşit admis la Şcoala de Muzică şi teatru „Guidhall”, unde a studiat alături de Ewan McGregor, Alistair McGowan şi alţii. Atitudinea rezervată şi evitarea petrecerilor din lumea mondenă l-au făcut candidatul ideal pentru rolul agentului 007. Ba chiar este considerat ca fiind o alegere bună pentru rolul James Bond de patru foşti agenţi 007: Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton şi Pierce Brosnan. Este fanul formaţiei Radiohead, al Clubului de Fotbal „Liverpool” şi al serialelor ştiinţifico-fantastice ca Star Treck (1966) sau Doctor Who (1963). Se află la a doua căsătorie şi are o fetiţă din prima căsnicie.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015Spectre (2015)James Bond
2019Knives Out (2019)Detective Benoit Blanc
2018Kings (2018)Obie Hardison
2017Logan Lucky (2017)Joe Bang
2015Star Wars: The Force Awakens (2015)Stormtrooper (uncredited)



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2015Spectre (2015)Co-Producer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *