Home / Actori / Dakota Johnson

Dakota Johnson

Nume complet: Dakota Johnson
Data nașterii: 4 Octombrie 1989
Locul nașterii: Austin, Texas, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dakota Mayi Johnson s-a născut pe 4 octombrie 1989 în Texas. Este în zodia Balanță și echilibrează foarte bine modeling-ul cu actoria, care i-a fost transmisă genetic de părinţii ei, actorii Don Johnson și Melanie Griffith. La 10 ani a debutat în filmul Nebunie în Alabama, unde a jucat alături de sora ei vitregă şi mama ei. Filmul a fost regizat de tatăl ei vitreg, Antonio Banderas. În 2006 a fost votată Miss Golden Globe, o rampă de lansare a copiilor cu părinţi celebri. Şi-a dezactivat contul de Facebook, pentru că nu-i plac conturile de pe site-urile de socializare, deşi a apărut alături de Justin Timberlake în Reţeaua de Socializare, un film despre originile Facebook-ului. Dakota este activistă pentru drepturile animalelor, iar în 2014 a salvat 12 cai de la moarte cumpărându-i. Are întotdeauna în poşetă cheile, luciu de buze şi bomboane. Cartea ei preferată e Lolita, de Vladimir Nabokov. E foarte fericită când lucrează, deşi consideră c-a făcut un compromis apărând în ecranizarea cărţii 50 de umbre ale domnului Grey, în care toată lumea o poate vedea nud.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015A Bigger Splash (2015)Penelope Lanier
2015Black Mass (2015)Lindsey Cyr
2016How to Be Single (2016)Alice
2018Fifty Shades Freed (2018)Anastasia Steele
2017Fifty Shades Darker (2017)Anastasia Steele
2018Suspiria (2018)Suzy Bannion
2019Wounds (2019)Carrie



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *