Home / Actori / Ciarán Hinds

Ciarán Hinds

Nume complet: Ciarán Hinds
Data nașterii: 9 Februarie 1953
Locul nașterii: Belfast, Northern Ireland, UK
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Ciarán Hinds s-a născut la Belfast, în Irlanda de Nord. Singurul băiat dintr-o familie de opt copii, Ciarán este încurajat de mama sa să se lanseze ca și comedian pe scena teatrului Glasgow Citizens Theatre. La opt ani după rolul din Excalibur, în 1981, Ciarán decide să invesească mai mult timp în industria filmului. Rolurile nu întârzie să apară: The Cook, the Thief, his Wife and her Lover (1989), Mary Reilly (1996), Oscar and Lucinda (1997) sau The Lost Sun (1999). Începând cu anul 2000, actorul, cu o statură impozantă, este din ce în ce mai solicitat. Excelând în rolurile de șef de stat, Ciarán este președinte rus în The Sum of All Fears (2002), generalul Iulius Cezar în serialul HBO, Rome și regele Irod în The Nativity Story (2006). Cel mai adesea, actorul joacă în roluri secundare: The Debt (2009), The Rite (2010) și Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011). În 2012, odată cu filmul The Woman in Black (2012), actorul îl regăsește pe Daniel Radcliffe, actor cu care a jucat deja în Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (2011).


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2017Justice League (2017)Steppenwolf (voice)
2016Bleed for This (2016)Angelo Pazienza
2016Silence (2016)Father Valignano
2018Woman Walks Ahead (2018)Commanding Officer
2018Red Sparrow (2018)Alexei Zyuganov
2015Last Days in the Desert (2015)Tatăl



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *