Home / Actori / Christian Bale

Christian Bale

Nume complet: Christian Bale
Data nașterii: 30 Ianuarie 1974
Locul nașterii: Haverfordwest, Pembrokeshire, Wales, UK
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Originar din Țara Galilor, Christian Bale apare încă de la vîrsta de 8 ani în spoturi publicitare și debutează în cariera de actor la vârsta de 10 ani, jucând în piesa de teatru The Nerd alături de Rowan Atkinson. În anul 1987 apare în primul său film, Mio in the land of faraway, și obține rolul principal în filmul de fantezie al lui steven Spielberg – Empire of the sun. Cariera sa fiind lansată, apare în câteva filme costumat – Henry V – 1991, Little Womawn – 1995, The portrait of a lady-1996, The secret agent – 1997, înainte de a intra în universul glam rock al filmului Velvet Goldmine din 1998. Christian Bale este un actor capabil să intre în pielea unui personaj 100%. Drept dovadă în acest sebs stă rolul în filmul American Psycho. Pierde în greutate pentru a-l juca pe Căpitanul Corelli și apoi obține roluri în două filme futuriste – Reign of fire și Equilibrium. Transformarea sa cea mai impresionantă are loc o dată cu filmul The machinist pentru care pierde 28 de kilograme. În 2005 obține unul din cele mai controversate roluri de la Hollywood în Batman Begins. Batman nu este singura franciză în care apare. Terminator este un alt film care îi amplifică notorietatea. Iubește filmele isotrice și apare cu părul lung și cu barbă în The new world și în remake-ul western 3:10 to Yuma. Anul 2014 este anul unor roluri foarte importante – Out of the furnace și American Bluff. Rolul lui Moise din Exodus: Gods and kings este un alt rol important.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015The Big Short (2015)Michael Burry
2017Hostiles (2017)Captain Joseph J. Blocker
2015Knight of Cups (2015)Rick
2016The Promise (2016)Chris
2017Song to Song (2017)
2018Mowgli (2018)Bagheera
2019Ford v Ferrari (2019)Ken Miles



Filmografie: