Home / Actori / Chris O’Dowd

Chris O’Dowd

Nume complet: Chris O'Dowd
Data nașterii: 9 Octombrie 1979
Locul nașterii: Boyle, County Roscommon, Ireland
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Născut la țară în Irlanda, actorul Chris O’Dowd studiază științele politice la Universitatea din Dublin înainte de a se reorienta înspre comedie și a-și face studiile la Academia de muzică și de arte dramatice. Primii pași, în fața camerei, îi face în 2003 cu filmul Conspiracy of Silence. Rolul din filmul Festival din 2005 îi aduce echivalentul unui premiun BAFTA. Din 2006 devine din ce în ce mai popular cu rolul din comedia britanică The IT Crowd. După sfârșitul serialului mai obține un rol în altă producție britanică, FM. În 2012 revine pe micul ecran într-un nou serial celebru marca HBO, Girls. Pe lângă rolurile sale din celebrele seriale joacă în filme precum: Hippie Hippie Shake, Dinner for Schmucks, Gulliver’s Travels și Bridesmaids cu care se remarcă. În 2012 joacă în This is 40 și Saphirs. Anul 2015 este cel al filmului The Program iar 2016 al filmului Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. În 2017 va apărea în a cincea parte a filmului Transformers.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015The Program (2015)David Walsh
2016Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)Franklin Portman
2018The Cloverfield Paradox (2018)Mundy
2017Molly's Game (2017)
2017The Incredible Jessica James (2017)Boone
2018Juliet, Naked (2018)Duncan
2017Untitled Cloverfield Anthology Movie (2017)
2018Christopher Robin (2018)Tigger (voice)



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *