Home / Actori / Cate Blanchett

Cate Blanchett

Nume complet: Cate Blanchett
Data nașterii: 14 Mai 1969
Locul nașterii: Melbourne, Victoria, Australia
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Actrița Cate Blanchett se indreaptă mai întâi spre o carieră în economie, dar își schimbă opțiunile, face studii de teatru și îți obține diploma în anul 1992. Începe o carieră de comediantă, oscilând între teatru și televiziune. În anul 1997 obține primul său rol important în super producția Paradise Road, dar devine cu adevărat celebră cu filmul Elizabeth. Un rol pe care îl va relua o dată cu Elizabeth: The Golden Age din 2007. Între timp, joacă în comedii – Pushing Tin alături de Billy Bob Thornton, cu care va juca și în Bandits din 2002, joacă în The Talented Mr. Ripley și the Man Who Cried și obține un rol și în faimoasa trilogie Lord of the Rings datorită frumuseții sale diafane. Rolurile sale de pe marele ecran sunt foarte diferite – joacă în thriller-ul supranatural Intuitions, drama sentimentală Heaven, westernul The Mising, fresca The Aviator sau interpretează personaje care au existat cu adevărat. Lucrează cu cei mai talentați producători – Wes Anderson- Little Fish din 2005, Alejandro González Inárritu – Babel în 2006, Steven Soderbergh – The Good German în 2007 și Todd Haynes – I’m Not There. În 2008 joacă în Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull și The Curious Case of Benjamin Button. În 2013 apare în comedia dramatică Blue Jasmine, iar în anul următor în The Monuments Men. Anii 2015 și 2016 sunt la fel de fructuoși pentru actriță – Carol, Cinderella, Knight of Cups, Truth, Manifesto, Untitled Terrence Malick film și Voyage of Time.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2017Thor: Ragnarok (2017)Hela
2015Truth (2015)Mary Mapes
2019How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)Valka (voice)
2017Song to Song (2017)Amanda
2018The House with a Clock in its Walls (2018)Mrs. Zimmerman
2015Knight of Cups (2015)Nancy
2016Voyage of Time: Life's Journey (2016)Narator (voce)
2018Ocean’s Eight (2018)Lou
2018Mowgli (2018)Kaa



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *