Home / Actori / Brad Pitt

Brad Pitt

Nume complet: Brad Pitt
Data nașterii: 18 Decembrie 1963
Locul nașterii: Shawnee, Oklahoma, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Atât actor, cât şi producător, Brad este celebru pentru versatilitatea sa din viaţa profesională şi pentru aspectul fizic extrem de agreabil. În liceu a făcut parte din echipele de golf, înot şi tenis. Era poreclit „Pittbull-ul Brad”. A urmat cursurile Universităţii din Missouri-Columbia şi are o diplomă în jurnalism. După absolvire s-a mutat la Los Angeles, unde şi-a început cariera de actor. Are un palmares impresionant, care conţine o mulţime de nominalizări şi premii câştigate, inclusiv un premiu Oscar, un Glob de Aur, un premiu Emmy şi un premiu BAFTA. După rolul din 7 ani în Tibet i s-a interzis să mai intre în China. Are brevet de zbor pentru planor şi ştie să cânte la chitară. A donat 5 milioane de dolari pentru reconstruirea locuinţelor devastate în urma uraganului Katrina. A fost logodit cu actriţa Gwyneth Paltrow, dar s-a căsătorit cu actriţa Jennifer Aniston. Au divorţat după 5 ani. În prezent este căsătorit cu Angelia Jolie şi au împreună şase copii de diferite naţionalităţi.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015By the Sea (2015)Roland
2015The Big Short (2015)Ben Hockett
2016Allied (2016)Max Vatan
2017War Machine (2017)Gen. Stanley A. McChrystal
2019Ad Astra (2019)Roy McBride
2018Deadpool 2 (2018)Telford Porter / Vanisher
2017World War Z 2 (2017)Gerry Lane



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2015The Big Short (2015)Producer
2015By the Sea (2015)Producer
2017Okja (2017)Executive Producer
2016Moonlight (2016)Executive Producer
2019Ad Astra (2019)Producer
2017War Machine (2017)Producer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *