Home / Actori / Brad Pitt

Brad Pitt

Nume complet: Brad Pitt
Data nașterii: 18 Decembrie 1963
Locul nașterii: Shawnee, Oklahoma, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Atât actor, cât şi producător, Brad este celebru pentru versatilitatea sa din viaţa profesională şi pentru aspectul fizic extrem de agreabil. În liceu a făcut parte din echipele de golf, înot şi tenis. Era poreclit „Pittbull-ul Brad”. A urmat cursurile Universităţii din Missouri-Columbia şi are o diplomă în jurnalism. După absolvire s-a mutat la Los Angeles, unde şi-a început cariera de actor. Are un palmares impresionant, care conţine o mulţime de nominalizări şi premii câştigate, inclusiv un premiu Oscar, un Glob de Aur, un premiu Emmy şi un premiu BAFTA. După rolul din 7 ani în Tibet i s-a interzis să mai intre în China. Are brevet de zbor pentru planor şi ştie să cânte la chitară. A donat 5 milioane de dolari pentru reconstruirea locuinţelor devastate în urma uraganului Katrina. A fost logodit cu actriţa Gwyneth Paltrow, dar s-a căsătorit cu actriţa Jennifer Aniston. Au divorţat după 5 ani. În prezent este căsătorit cu Angelia Jolie şi au împreună şase copii de diferite naţionalităţi.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015By the Sea (2015)Roland
2015The Big Short (2015)Ben Hockett
2016Allied (2016)Max Vatan
2017War Machine (2017)Gen. Stanley A. McChrystal
2019Ad Astra (2019)Roy McBride
2019Once Upon a Time in Hollywood (2019)Cliff Booth
2018Deadpool 2 (2018)Telford Porter / Vanisher
2017World War Z 2 (2017)Gerry Lane



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2015The Big Short (2015)Producer
2015By the Sea (2015)Producer
2017Okja (2017)Executive Producer
2016Moonlight (2016)Executive Producer
2019Ad Astra (2019)Producer
2017War Machine (2017)Producer
2019The Last Black Man in San Francisco (2019)Executive Producer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *