Benedict Cumberbatch



Nume complet: Benedict Timothy Carlton Cumberbatch
Data nașterii: 19 Iulie 1976
Locul nașterii: London, England


Acorda o nota :
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch, născut pe 19 iulie 1976 la Londra, are ambii părinţi actori. În timp ce frecventa şcoala de băieţi Harrow, a obţinut o bursă la Arte şi a pictat în ulei pe pânze foarte mari. A făcut parte din echipa de rugbi a şcolii. Tot acolo s-a apucat şi de actorie. După ce şi-a terminat studiile, a predat timp de un an limba engleză ca voluntar într-o mănăstire tibetană din Darjeeling, India. La întoarcere, a studiat teatru la Universitatea din Manchester. Şi-a continuat studiile la Academia de Muzică şi Artă Dramatică din Londra şi a absolvit cu un masterat în actorie clasică. Până la terminarea studiilor avea deja un impresar. A făcut teatru, televiziune, film şi radio. De obicei interpretează personaje artistocratice, talentate sau de o inteligenţă superioară. Îşi donează tablourile şi schiţele organizaţiilor caritabile şi strângerilor de fonduri. În 2015 s-a căsătorit de Ziua Îndrăgostiţilor cu Sophie Hunter şi au împreună un copil.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Doctor Strange (2016)Dr. Stephen Strange
2015Black Mass (2015)Billy Bulger
2016Zoolander 2 (2016)All
2017The Current War (2017)Thomas Edison
2017Thor: Ragnarok (2017)Stephen Strange / Doctor Strange
2018Avengers: Infinity War (2018)Stephen Strange / Doctor Strange



Filmografie:  


Nu există comentarii

Lasă un comentariu