Home / Actori / Ben Affleck

Ben Affleck

Nume complet: Ben Affleck
Data nașterii: 15 August 1972
Locul nașterii: Berkeley, California, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)

Născut dintr-un tată lucrător social și o mamă învățătoare, Ben Affleck își începe cariera apărând într-un spot publicitar pentru Burger King și în filmul The Dark end of the street din 1981. Apare mai apoi în seriale și filme de pe marele ecran. În timpul studiilor de la Harvard îl cunoaște pe cel care îi va deveni cel mai bun prieten, actorul Matt Damon, și își abandonează studiile pentru a se consacra marii sale pasiuni, cinematografia. În anul 1992 apare în filmul School Ties și în același an are rolul unui jucător de baschet în filmul Buffy the Vampire Slayer. În anul 1993 face cunoștință cu Kevin Smith, cu care va colabora în mai multe reprize – Mallrats, Chasing Amy, Dogma din 2000 și Jay and Silent Bob Strike Back din 2002. În 1997 scrie cu Matt Damon scenariul la Good Will Hunting în care apar împreună și cu care devine foarte popular. Confirmă statutul de vedetă cu filmele Shakespeare in Love și Armaggedon, apare în filme romantice – Forces of Nature și filme de acțiune – Bounce în 2000. În 2001 apare în super producția Pearl Harbor, în 2002 în The Sum of All Fears, iar în 2003 în Daredevil. Este absent de pe marele ecrane până în 2006, când apare în Hollywoodland, Smokin’ Aces și Gone Baby Gone alături de fratele său, Casey. Realizează în 2012 Argo, iar în 2014 obține rolul principal din Gone Girl. Între timp este ales să fie noul Batman în 2016 în filmul Batman v Superman: Dawn of Justice. În 2016 va mai juca în Suicide Squad și The Accountant, iar în 2017 în Live by Night.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)Bruce Wayne / Batman
2017Justice League (2017)Bruce Wayne / Batman
2016Live by Night (2016)Joe Coughlin
2016The Accountant (2016)Chris
2019Triple Frontier (2019)Tom
2020The Last Thing He Wanted (2020)Treat Morrison
2016Suicide Squad (2016)Bruce Wayne / Batman



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2016Live by Night (2016)Director
2017Justice League (2017)Executive Producer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *