Home / Actori / Anthony Mackie

Anthony Mackie

Nume complet: Anthony Mackie
Data nașterii: 23 Septembrie 1979
Locul nașterii: New Orleans, Louisiana, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Anthony Mackie s-a născut în anul 1979 la New Orleans și își dorește de mic copil să aibă o carieră de actor. Intră astfel la 18 ani la prestiogioasa Juilliard School din New York și obține diploma în anul 2001. Începe să joace în piese de teatru pe Broadway și primii pași în cariera au loc exclusiv în teatru. După ce debutează în cariera cinematografică mai continuă să joace şi în piese de teatru. Astfel, în anul 2010 îi dă replica lui Christopker Walken pe o scenă de pe Broadway. În anul 2003 debutează și în lumea cinematografiei, interpretându-l pe rapper-ul rival al lui Eminem în 8 Miles. În anul 2009 intră în pielea unui alt rapper, Tupac, în filmul Notorious B.I.G. După aceste filme obține roluri secundare alături de actori de succes – Harrisson Ford în Hollywwod Homicide, Denzel Washingotn și Meryl Streep în The Manchurian Candidate, Clint Eastwood și Morgan Freeman în Million Dollar Baby sau Samuel L. Jackson în The Man. Primul rol important îl are în filmul She hates me. Tot în 2004 apare în Brother to brother. Anul 2011 este unul foarte prolific pentru actor – The Adjustment Bureau și What’s Your Number?, dar și anul 2013, cu filmele Runner Runner, Gangster Squad și Pain&Gain. În 2014 joacă în filmul Captain America: The Winter Soldier.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Captain America: Civil War (2016)Sam Wilson / Falcon
2015The Night Before (2015)Chris
2015Our Brand Is Crisis (2015)Ben
2015Love the Coopers (2015)Officer Williams
2016Triple 9 (2016)
2017Detroit (2017)
2018Avengers: Infinity War (2018)Sam Wilson / Falcon
2019Miss Bala (2019)



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *