Home / Actori / Amanda Seyfried

Amanda Seyfried

Nume complet: Amanda Seyfried
Data nașterii: 3 Decembrie 1985
Locul nașterii: Allentown, Pennsylvania, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Amanda Michelle Seyfried s-a născut pe 3 decembrie 1985 în Pennsylvania. Mama ei este terapeut, iar tatăl farmacist. La vârsta de 11 ani a început să facă modeling. A apărut în spactacolele de teatru de la liceu şi a luat lecţii de canto. La 15 ani a fost deja distribuită în filmul As the World Turns. În 2004 a apărut în Fete Rele, iar pentru a putea participa la filmări, şi-a amânat cursurile universitare. În 2011 a avut rolul scufiţei roşii din filmul cu acelaşi nume. Rolul din filmul Nouă Vieţi din 2005 a fost scris special pentru ea. A compus unul din cântecele coloanei sonore a filmului Dragă John (2010). A apărut pe coperţile a trei cărţi scrise de Francine Pascal. A suferit de anxietate şi atacuri de panică. A studiat şi operă clasică. Este talentată şi pasionată şi de dans, pictură şi tenis. A avut o relaţie cu Ryan Phillippe.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2015Pan (2015)Mary
2015Love the Coopers (2015)Ruby
2018Gringo (2018)Sunny
2017The Last Word (2017)Anne Sherman
2018Anon (2018)The Girl
2018Mamma Mia! Here We Go Again (2018)Sophie Sheridan
2018First Reformed (2018)Mary Mensana
2019The Art of Racing in the Rain (2019)
2015Fathers and Daughters (2015)Katie
2017The Clapper (2017)Judy



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *