Home / Actori / Alison Brie

Alison Brie

Nume complet: Alison Brie
Data nașterii: 29 Decembrie 1982
Locul nașterii: Hollywood, California, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Alison Brie s-a născut în Hollywood, California dintr-o mamă evreică care lucra pentru o agenție non-guvernamentală și un tată care era jurnalist și muzician. Are rădăcini scoțiene, olandeze, engleze, germane și norvegiene din partea tatălui. A fost interesată de actorie de la o vâstă fragedă și și-a început cariera jucând teatru la Centrul Comunității Evreice din Los Feliz. Primul ei rol a fost ”Toto” din Vrăjitorul din Oz. A urmat Institutul de Artă din California și și-a luat licență în actorie. De asemenea, a studiat și la Academia de Muzică și Dramă Royal Scottish din Glasgow, Scoția. De când a absolvit, a jucat în toate formele mediei, film, televiziune și teatru. A apărut în diferite seriale pentru Comedy Central și în Hannah Montana (2006) până când a primit rolul din serialul Mad Men (2007). Înainte să devină actriță a lucrat ca clovn. Serialul ei preferat este Six Feet Under (2001). Este prietenă bună cu colegul său din Community (2009), Danny Pudi.
Este logodită cu actorul Dave Franco din August 2015, cu care are o relație din iunie 2012.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2017The Little Hours (2017)Alessandra
2020Horse Girl (2020)Sarah
2016How to Be Single (2016)
2017A Family Man (2017)Lynn Vogel
2017The Disaster Artist (2017)Amber
2016Get a Job (2016)Tanya
2016Joshy (2016)Rachel
2019The Lego Movie 2: The Second Part (2019)Princess Unikitty (voice)
2017The Post (2017)Lally Weymouth
2016The Headhunter's Calling (2016)Lynn Vogel



Filmografie:   Ca producător:
AnTitluJob
2020Horse Girl (2020)Writer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *