Home / Actori / Alicia Vikander

Alicia Vikander

Nume complet: Alicia Vikander
Data nașterii: 3 Octombrie 1988
Locul nașterii: Gothenburg, Västra Götalands län, Sweden
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

Alicia Amanda Vikander s-a născut pe 3 octombrie 1988 în Suedia. Mai are cinci fraţi. Mama ei este actriţă de teatru, iar tatăl ei psihiatru. Alicia a studiat balet la Şcoala Regală de Balet din Suedia, însă din cauza mai multor accidentări la picioare şi spate a decis să urmeze actoria în locul baletului. În 2012 a primit rolul lui Kitty din Anna Karenina după ce îl refuzase Saoirse Ronan. Filmările au avut loc în zona rurală a St. Petersburgului, Rusia, şi a trebuit să stea 5 zile într-o cabină care avea bănci în loc de paturi, fără apă caldă, la minus 40 de grade. Agenţii de pază ruşi i-au apărat pe ea şi pe colegul de filmare, Domhnall Gleeson, de urşii şi lupii care dădeau târcoale acelei zone pustii. Rolul lui Alice din Al Şaptelea Fiu (2014) l-a primit după ce Jennifer Lawrence s-a retras din distribuţia filmului. În 2015, Alicia a interpretat rolul unui robot humanoid din filmul Ex-Machina.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016The Light Between Oceans (2016)Isabel Sherbourne
2015The Danish Girl (2015)Gerda Wegener
2015Burnt (2015)Anne Marie
2018Tomb Raider (2018)Lara Croft
2016Jason Bourne (2016)
2017Submergence (2017)Danielle Flinders



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *