Home / Actori / Alec Baldwin

Alec Baldwin

Nume complet: Alec Baldwin
Data nașterii: 3 Aprilie 1958
Locul nașterii: Amityville, New York, USA
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Actorul Alec Baldwin este al doilea copil dintr-o familie cu șase copii. Frații săi, Stephen, Daniel și William, au la fel ca și el, cariere de actori. În adolescență studiază dreptul și științele politice la Universitatea din Washington, înainte de a urma cursuri de artă dramatică la Universitatea din New York. Învață tainele actoriei alături de Lee Strasberg la Actor’s Studio. Debuturile sale în lumea actoriei au loc odată cu rolurile din serialele The Doctors și Knots Landing. În paralele joacă într-o mulțime de piese de teatru și este recompensat pentru activitatea sa cu o mulțime de premii. Primii pași din domeniul cinematografiei îi face alături de Amos Kollek, cu filmul Forever Lulu. Din 1987 obține mai multe roluri secundare, care chiar dacă nu sunt atât de importante, îl ajută să se remarce. Este un mafiot, soțul lui Michelle Pfeifer în Married to the Mob, este un partener infidel în Working Girl, soțul lui Geena Davis în Beetlejuice, un producător în Talk radio și un analist CIA, în The Hunt for Red October. Din 1991 are roluri din ce în ce mai importante în The Shadow, Notting Hill, Thick as Thieves, Pearl Harbor și Along Came Polly. Rolul său din serialul 30Rock îi aduce mai multe premii. Este cooptat mai apoi în echipa lui Scorsese pentru The Departed, colaborează cu De niro la The Good Shepherd și își încearcă norocul la comedia romantică în filmul It’s Complicated, jucând alături de fabuloasa Meryl Streep. Anul 2012 este unul foarte încărcat pentru actor: Rock of Ages, To Rome with Love și Rise of the Guardians. Rolul din Still Alice îi aduce lui Julianne Moore un Oscar în timp ce prestația sa trece aproape neobservată. Își mai încearcă norocul în 2015 cu Mission: Impossible – Rogue Nation și Concussion și în 2016 cu Back in the Day și Untitled Warren Beatty Project.


Filmografie:   Ca actor:
AnTitluRol
2016Rules Don't Apply (2016)Bob Maheu
2017The Boss Baby (2017)Boss Baby (voce)
2015Concussion (2015)Dr. Julian Bailes
2016Back in the Day (2016)Gino Fratelli
2018Arctic Justice: Thunder Squad (2018)PB (voice)
2018Mission: Impossible - Fallout (2018)Alan Hunley
2017Blind (2017) Bill Oakland
2016Paris Can Wait (2016)
2016Andròn - The Black Labyrinth (2016)



Filmografie:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *